У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Як позбутись тривожності

Постійна дратівливість і почуття тривожності
Питання від: ; Вік: 22

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
3
Катерина Пархомук
Алевтина Сацик
Павел Леонидович Басанский
Доброго дня! За тривожністю, дратівливістю стоїть якийсь дефіцит та потреба. Це скоріш сигнал вашого організму про необхідність змін. Чого вам зараз не вистачає? Подумайте саме про якості особистісні, а не матеріальні речі. Також важливо перевірити чи немає тут проблем з психікою, бо це потребує лікування. Треба звертатись до психіатра.
Тривожність знімається, коли ви ділитись своїми переживаннями і формуєте опори. Практики можуть забирати наслідки, але причина залишиться. Є багато дихальних вправ. Потрібно поєднувати і те і інше. Тому рекомендую роботу з психологом!
Важливо вести щоденник і виписувати свої думки, якісь з них і запускають ланцюг сильних переживань. І це також робота з переконаннями. Люди соціальні істоти і потребують людей поруч. Чи є у вас 3 людини, це мінімальне соціальне коло, яким ви довіряєте свої переживання і відкриваєтесь. І чи отримуєте підтримку від них чи принаймні полегшення?

Відредаговано автором 28-12-2023 12:42:53


👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
Що відбувається у Вашому житті?
На виникнення почуття тривожності впливає багато чинників, наприклад, негативні думки, переконання та настанови.
Тривожність ґрунтується на можливих подіях, вона ірраціональна і може не мати нічого спільного з навколишньою реальністю. Вона може стимулюватися ситуаціями, які лише у фантазії є небезпекою, а насправді такої загрози не несуть.
Тривогу марно відганяти від себе: якщо ви зачините двері у вашу свідомість, вона прийде через вікно, у ваших снах або інших симптомах і буде тільки розвиватися. Просто проганяти її безглуздо - найкраще йти до психолога.
Однак у деяких випадках людина може спробувати подолати тривожність самостійно.
При роботі з тривожністю не треба заспокоювати себе. Це не працює, тому краще, навпаки, уявити найжахливіше, що може статися, зрозуміти наслідки цього та прийняти їх. Уявляючи страшну ситуацію і проживаючи її, ми не проганяємо тривожність, а, навпаки, її приймаємо.
Ми турбуємося не лише головою, а й тілом, тому важливо навчитися розслаблятися та усвідомлювати своє дихання. Коли ми дихаємо рівно і спокійно -тривожності стає менше.
Про роботу з диханням та багато іншого вам розповість психолог.

👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

10-09-2023 pхп
23-08-2023 Що зі мною
Інтерв'ю з психологами

Рекомендуємо

Пять ловушек невротика Пять ловушек невротика

Претензия на любовь – невротик называет любовью то, что любовью не является. Например, нуждаемость в другом из-за неспособности жить своей жизнью, паразитическое существование с другим из-за неспособности самому...

Близкий мне человек неизлечимо болен - как мне быть? Близкий мне человек неизлечимо болен - как мне быть?

С какими психологическими трудностями нам предстоит встретиться, когда наш близкий человек смертельно болен? Вы чувствуете себя беспомощным, и это нормально. Первое, что нужно - это верить ...

Невроз: симптомы, причины и пути работы Невроз: симптомы, причины и пути работы

Невроз – это обобщенное название. Включает в себя совокупность функциональных расстройств, имеющих психологическую причину, и обладающих временным характером (т.е. эти расстройства обратимы).

Аутичная девочка в свои 5 лет рисует как настоящий художник Аутичная девочка в свои 5 лет рисует как настоящий художник

Могли бы вы когда-нибудь подумать, что подобные произведения принадлежат маленькой девочке?

Как поддержать близкого, если у него рак Как поддержать близкого, если у него рак

Узнав о диагнозе близкого человека, естественно испытать страх или горе или даже ярость. И пока вы находитесь на пике этих эмоций, вы не сможете адекватно поддерживать другого человека.

qr