У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Нав‘язливі думки

Добрий день. В мене є проблема, я постійно в голові все рахую до п‘яти. Якщо я щось зробила, я перероблюю це ще 4 рази, або якщо щось подумала, заставляю себе ще декілька разів подумати те саме. Якщо я цього не зроблю, у мене будуть настирливі думки, що мене всі зненавидять, або станеться якась халепа. Скажіть, будь ласка, чи це можна вирішити без відвідувань психолога/психіатра? Дуже дякую!
Питання від: ; Вік: 17

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
1
Марія Радченко
Вітаю.
"Скажіть, будь ласка, чи це можна вирішити без відвідувань психолога/психіатра?"
Ні, не можна. Спочатку психіатр, потім психотерапевт. Самостійно не вийде, саме не пройде.
Психіатр визначиться з діагнозом (скоріш за все ОКР) та може призначити медикаментозне лікування, психотерапевт допоможе совладати з навязливими думками.
Якщо звернутися завчасно, з цим можливо впоратись.

👍 радити психолога:

29-05-2023 08:58:12Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 343907 для Оксана Юрьевна

Дякую, шкода, думала сама впораюся… Батьки не вірять, кажуть, що я сама вигадую проблему. Але коли я почну заробляти, обов‘язково піду до психотерапевта. Ще раз дуже дякую!


психолог онлайн
Звісно, самі впораєтесь. Є поведінковий тренінг на цю тему. Але тут писати багато. На жаль, не маю мало часу детально розписати тренінг. Погугліть "зміна нав"язливої поведінки", вам там вискочить багато технік, можете ними скористатись

👍 радити психолога:

Виберіть психолога для консультування з приводу ОКР, параноїдальних думок, розладів сну, біполярного афективного розладу тощо

29-05-2023 09:46:11Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 343912 для Тетяна Артеменко

Дуже дякую!


психолог онлайн
Привіт, Nikolamm::smile::
Цікава в тебе проблема) Але я впевнена, що ти сама з нею можеш справитись.
До психіатра ще зарано бігти)
Тобі важливо зрозуміти причину таких нав*язливих думок.
Чому ти прокручуєш свої думки по 5 разів? Навіщо це тобі? Яка користь з цього?
Ніякої в більшості випадків, чи не так?

Якось твій мозок запрограмував цю помилкову установку (прокручувати дії чи думки по декілька разів) і ти повинна зрозуміти, що це помилка в мисленні, яку ти зможеш виправити.
Тож почни контролювати свої думки.

Коли думки нав*язують тобі робити 5 разів щось, то це твоя атоматична звичка їх генерувати по п*ять разів. То ж, коли думки почнуть тебе "доставати", ти в цю саму мить скажи собі : "Стоп! Навіщо мені робити це ще 5 разів?" Особливо, якщо ти зробила все нормально! Переробляти щось можна і можливо, як що ти маєш приймати участь в конкурсі, наприклад чи хочеш заробити кращу оцінку, але ж зазвивичай можна переробити щось 1 раз чи може й 7 разів, якщо ти точно впевнена, що це допоможе виграти приз.
А В ІНШОМУ РАЗІ НАВІЩО??)))

Візьми і принципово перевір себе, наприклад, запевни себе, якщо "я не перероблю цю роботу чи завдання зовсім, наприклад, або перероблю 1 раз, якщо щось не сподобається, то нічого паганого не буде. Все буде нормально!
Це тільки думка-"заноза" у твоєму мозку, а життя не потребує зазвичай щось перелопачувати по 5-6 разів ! Хоч ти переробиш 1 раз, хоч 6 разів, сонечко як сяяло, так і буде сяяти, птахи як співали, так і будуть співати, життя як шло своїм ходом, так і буде йти))

Якщо людина, з ранку почне думати в мене сьогодні буде гарний день і буде впевнено (!) так думати, то мозок замічає тільки гарні випадки та ситуації. А якщо навпаки, якщо людина чогось страшиться, то й мозок буде помічати погане, бо людина його запраграмувала на страхи, на негатив.
Мозок виконує наші вказівки, якщо так по-простому сказати :)::thumbup::


психолог онлайн
Добрый день!
цитата:

Скажіть, будь ласка, чи це можна вирішити без відвідувань психолога/психіатра?

Самостоятельно вы с этим не справитесь.
И в первую очередь вам нужен врач.
цитата:

Але коли я почну заробляти, обов‘язково піду до психотерапевта.

Ждать нельзя.
Вы можете обратиться в поликлинику к неврологу или в ПНД к психиатру.
Специалисты принимают бесплатно.

👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів
Гра в бісер
книгаГра в бісер теми: сенс життя ценностные ориентиры выбор
Неуместный человек
фільмНеуместный человек теми: життя чувства система

Рекомендуємо

Важные элементы психического здоровья Важные элементы психического здоровья

Что значит быть психически здоровым? Важные элементы психического здоровья дают возможность человеку жить осмысленно, чувствуя долговременное счастье.

Сон і його порушення Сон і його порушення

При депресії і тривожному розладі (неврозі) порушення сну є частим симптомом. В свому житті я дотримуюсь режиму сну. Порушення сну - це коли ...

Психиатрический диагноз - на всю жизнь? Психиатрический диагноз - на всю жизнь?

Если вам или вашим близким случилось прочувствовать на себе что такое психоз, психиатрический стационар и медикаментозное лечение, я очень сочувствую вам и понимаю ЧТО вам пришлось пережить. Уже одно только это событие требует посторонней поддержки

История одной ЖИЗНИ (как быть с ДИАГНОЗОМ) История одной ЖИЗНИ (как быть с ДИАГНОЗОМ)

С позволения одной моей пациентки решила описать её случай. Историю выживания в нашем постсоветском пространстве с диагнозом шизофрении.

Ребенок не говорит - задержка развития речи или спектр аутизма? Ребенок не говорит - задержка развития речи или спектр аутизма?

Как родителям заметить признаки расстройства аутистического спектра у ребенка 2,5 - 4 лет. Диагностика аутизма. Нарушение коммуникации у ребенка.

qr