У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Психологічна травма після розриву стосунків. Привʼязаність.

У Психолога » Поради психолога онлайн (безкоштовно) » Розрив стосунків, розлучення » Психологічна травма після розриву стосунків. Привʼязаність.
Зрада чоловіка, хочу вилікуватись від залежності від нього і поліпшити свій стан після тривалого стресу. Навчитись вибудовувати власні кордони.
Питання від: ; Вік: 30

Підберіть сімейного психолога онлайн або в містах України.


психолог онлайн
Добрый день!
цитата:

хочу вилікуватись від залежності від нього і поліпшити свій стан після тривалого стресу. Навчитись вибудовувати власні кордони

Это все можно сделать за 3 месяца (минимум) индивидуальной психотерапии.
А какую помощь вы планируете получить на этом форуме?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Віталія Юріївна Мельник
ДОброго часу доби!
Співчуваю..
цитата:

хочу вилікуватись від залежності від нього

А скільки років ви були разом?
Як зараз - ви розійшлися, чи продовжуєте жити разом?
цитата:

хочу... поліпшити свій стан після тривалого стресу

Це може бути доволі швидкий процес, а може й ні.. залежить від багатьох факторів: вашого психоемоциійного стану, фізичного стану, що відбувається у Вашому соціальному житті\ на роботі\ в родині. В ідеалі - раджу обрати фахівця та попрацювати з психологом.
цитата:

Навчитись вибудовувати власні кордони.

ЦеЮ скоріше за все буде триваліше. Кордони на порожнечі не збудувати і уж точно - вони не будуть стійкими. Тому до того як їх будувати важливо поліпшити Ваш стан, стабілізувати його. Далі розібратися з самоцінністтю, цінностями і вже на фунадменті цього - формувати кордони. Далі актцалізувати Ваші сильні стороні, завдяки яким Ви зможете ці кордони тримати. І щоб мати стійкий результат - це все процесс не спішний і знову ж таки, краще це робити з фахівцем.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Наталия Горская
Це запит на довготривалу психотерапію.

👍 радити психолога:

Виберіть психолога для консультування з приводу розриву відносин, розлучення


психолог онлайн
Вітаю. Дуже шкода що ви пережили ці травматичні події.. Але добре, що ви орієнтуєтесь більш менш як здолати наслідки і в яку сторону рухатись. Ви хотіли б поради як саме це робити? Або шукаєте літературу? Спеціаліста?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Наталия Горская
Доброго ранку!
цитата:

ПСИХОЛОГІЧНА ТРАВМА ПІСЛЯ РОЗРИВУ СТОСУНКІВ. ПРИВʼЯЗАНІСТЬ.

Травму, безперечно, потрібно лікувати, як будь-яку травму організму. Лікувати своєчасно і правильно. Це буде процесс нівелювання наслідків травми, робота з болем. Звісно, знадобиться деякий час.

А от подолання прив'язаності - це вже інша площина. Занурення в неї потребуватиме дослідження Вашої особистої історії, періоду формування характеру і світогляду, стосунків з рідними та близькими, в яких, власне, і виник завдавший Вам біль спосіб прив'язаності.

Варто передбачати і зважувати на те, що на цьому шляху буде зустріч іноді з важкими для сприйняття речами. Проте вони потрібні, аби усвідомити деякі хибні механізми у ставленні до себе і способі бути поруч з кимось.

Можна навіть сказати, що це схоже на своєрідну Одисею, суть якої у поверненні до себе справжньої. До прийняття себе, своє мудрості, стійкості і сили.

Повірте мені на слові - результат того вартий.

Відредаговано автором 18-09-2023 09:50:48


👍 радити психолога:


психолог онлайн
Добрий день. Співчуваю вам.
Зверніться, будь ласка, в індивідуальну роботу з психотерапевтом.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Добрий вечір, ваш запит - на тривалу індивідуальну роботу з психологом, мінімум 12 зустрічей. Але це реально досягти. Наодинці буде важче, бо зазвичай людина виснажена стресом та постійно вагається, сумнівається у собі. Тому з психологом ви навчитесь спиратися на себе, довіряти собі та знаходити ресурси для цього. Це як перший крок до вашої мети. А далі розберетесь з причинами, чому ви в таких стосунках.

👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів

Рекомендуємо

Жизнь после разрыва отношений Жизнь после разрыва отношений

Процесс проживания тяжелого расставания или потери, проходит через определенные этапы, которые закономерно следуют один за другим.

Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят? Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят?

Проживание разрыва с любимым человеком ВСЕГДА проходит по одному и тому же сценарию. Стадии расставания и как их пережить. Завершение отношений – один из видов потерь.

Развод: между травмой и надеждой Развод: между травмой и надеждой

Расставание – это не только судьба детей, родители которых разводятся. Расставание определяет ход развития каждого человека...

Вас бросил муж? И слава богу! Вас бросил муж? И слава богу!

Ответьте на вопрос: «Для чего мне нужен муж?». Выпишите все ответы в столбик так, чтобы справа осталось место. Как только ответы на этот вопрос закончатся...

Когда нужно отпустить любовь Когда нужно отпустить любовь

Что делать, если любимый/ая ушел/ла? Как отпустить человека, которого любишь из своей жизни? С чего начать, чтобы помочь себе пережить расставание?

qr