У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Хочу побороти ,відчуття власності над коханою людиною

У Психолога » Поради психолога онлайн (безкоштовно) » Хочу побороти ,відчуття власності над коханою людиною
Хочу припинити ревнувати,позбутися відчуття власності над людиною,з чого почати?не можу себе перебороти ,постійно скандал починаю!!Що робити??
Питання від: ; Вік: 29


психолог онлайн
1
Володимир Анатолійович Тарасенко
Доброго дня. Якщо ми випускаємо варіант звернутись до психолога, то наступне, що варте уваги: спроби розуміння того, для чого Вам це?
Чому ревнуєте? Звідки у Вас причина не довіряти партнеру і можливо складнощі з питанням довіри взагалі? Чого Ви хочете, проявляючи над партнером "владу"? Що отримуєте з цього? Що трапиться, якщо цього не робити? І т.д.

Дуже багато питань та нюансів, що виникають у стосунках до людей, це лише декілька з них.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Доброго вечора nikaea!
Як на мене, те що Ви вже замислилися над тим, що відбувається з Вами - це великий крок на шляху до змін. Адже, щось змінити в собі та своєму житті ми можемо лише тоді, коли у нас є власне бажання.
Ви пишете " не можу себе перебороти ,постійно скандал починаю..."
І це дуже схоже на якусь поведінкову програму. Адже, нам тільки здається, що ми всім керуємо через свою свідомість. Тоді, як насправді, нами на 95-97% керує наша підсвідомість, до якої ми не маємо прямого доступу і де записані ті поведінкові моделі та установки, які могли бути записані ще тоді, коли ми себе і не дуже усвідомлювали... Тобто, в дитинстві...
Щоб мати можливість щось радити, потрібно більше інформації.
Які стосунки були між Вашими батьками? Як вони спілкувалися один з одним? Як прийнято було спілкуватися між рідними людьми, між Вашими родичами? І основне, як до Вас ставилися в дитинстві? Адже, ревнивість - це схильність до співзалежності, коли близьку людину ми вважаємо тільки своєю і сприймаємо її як власність...

Відредаговано автором 11-03-2024 16:50:46


👍 радити психолога:

11-03-2024 16:57:07Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 362578 для Яна Дмитриевна

Причина недовіри;були раніше зради з його сторони ,зараз з його сторони наче все добре ,жодних зауважень немає,він старається щось змінити!Але в мене постійно підозри!Я не хочу над ним влади ,я думаю що якщо він десь піде з кимось поговоре ,одже він мені зрадить

11-03-2024 16:58:45Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 362579 для Алла Григорівна

Батько був дуже ревнивий ,мама не могла і кроку сама зробити постійно скандали були,я намагалася жити інакше але іноді так накриває що не можу припинити себе накручувати


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
Дякую Вам за відвертість. Отже, я не помилилася зі своїми припущеннями.
Існує поняття "родових програм", коли діти несвідомо повторюють поведінку своїх батьків і це іде на рівні дитячих установок. Як це не дивно, але і хлопця Вам життя "підібрало" за тим де самим сценарієм, яким жили і батьки, лише з іншою мізансценою: ті ж взаємозалежні стосунки. Нам тільки здається, що у цьому світі всі зустрічі випадкові, тоді' як насправді, випадковостей не буває.
І якщо дівчина має таку ж поведінкову програму як батьки і внутрішньо дуже "прив'язлива", і якщо закохується до нестями, як правило, їй чоловіки зраджують...
На превеликий жаль, до тих пір, поки не відбудуться глибинні поведінкові трансформації, поки Ви не навчитеся бути самодостатньою, є велика вірогідність того, що таке може траплятися ще... І не тільки тому, що з дитинства є певні установки, а ще й тому, що схожі ситуації тим швидше притягуються, чим сил ніше ми чогось боїмося... А у Вашому випадку, Ви дуже боїтеся зради...
Я б Вам дуже радила почати індивідуально працювати з психологом. Чим раніше почнете "перезавантажуватися", тим швидше будете мати можливість жити щасливим, самодостатнім життям і мати поруч чоловіка, який не стане Вас зраджувати... Ніякі поради в таких випадках не є дієвими, на превеликий жаль. Бо це як хотіти відремонтувати кран в ванній на сайті сантехніків.

Відредаговано автором 11-03-2024 17:28:16


👍 радити психолога:

11-03-2024 18:07:48Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 362583 для Алла Григорівна

Дякую я вас зрозуміла


психолог онлайн
Здравствуйте!
були раніше зради з його сторони" вот ответ на Ваш вопрос. Вы хотите перестать контролировать человека и начать ему доверять, но как если в Вашей памяти остались его измены?
Выберите психолога на индивидуальную консультацию!

👍 радити психолога:

11-03-2024 18:45:57Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 362586 для Юлия Витальевна

Дякую


психолог онлайн
Добрий день. Вам варто звернутися індивідуально, дослідили вашу ревність, наскільки ви простили зраду,як батьківські відносини впливають на ваше сьогодення.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Доброго ранку!
цитата:

Що робити??

Якщо по суті, то пропрацювати почуття травми від минулих зрад. Відродити почуття самоцінності, яке анулює необхідність контролю і ревнощів.
Разом з чоловіком відновлювати почуття довіри, бо без нього рухатись далі по дорозі життя неможливо.
Усі ці аспекти поки що, на жаль, перебувають у активному стані. І будь-яка зовнішня подія, навіть натяк на минуле, виступає тригером, аби включити вже звичний механізм ревнощів, котролю і сварки.
Без відповідних навичок і допомоги психолога буде важко розібратись.
Тому скористайтесь шансом змінити життя на краще!

👍 радити психолога:

12-03-2024 10:42:47Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 362625 для Володимир Анатолійович

Добре, дякую

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!

Ви можете запропонувати автору цього питання поспілкуватися

Надіслати запит на спілкування можуть зареєстровані користувачі

Щоб відправити автору цього питання пропозицію поспілкуватися, Вам потрібно бути авторизованим.


Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Психологічний аналіз творів
Неспокойная вода/DeUsynlige
фільмНеспокойная вода/DeUsynlige теми: вина утрата прощение
Жмот (2016)
фільмЖмот (2016) теми: прийняття себе отношения родители и дети
qr