У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Майже щоночі снится колишній

Добрий ранок. Ситуація така, майже кожної ночі снится колишній хлопець. Історія моїх стосунків дуже скромна. З цим хлопцем зустрічались в школі. Не довго. Інтиму у нас не було, закінчили школу і розійшлись. Розійшлись не дуже добре. Так як я була не займана на той час і я розуміла ,що ці стосунки точно вже не ті в яких я хочу близькості. Хлопець не сказавши мені нічого просто відсторонився, при цьому розповів ВСІМ, що я не даю йому того що він потребує(секс). Зі мною на такі теми не спілкувався.
Я не страждала з приводу розриву. Було неприємно,що він так зробив. Потім я зустріла майбутнього чоловіка, з яким разом вже більше 10 років.
Мене турбують сни з колишнім. Він дуже часто мені сниться при чому у ві сні ми в стосунках. Я нічого до нього не відчуваю. Чи це образа не відпускає чи що?
Питання від: ; Вік: 31

Підберіть сімейного психолога онлайн або в містах України.


психолог онлайн
1
Владимир Анатольевич Тарасенко
Анна, здравствуйте!
Как давно у Вас появились эти сны?
цитата:

Він дуже часто мені сниться при чому у ві сні ми в стосунках

Во сне в отношениях Вы себя как ощущаете? Вы счастливы? Вы обижены?
С каким чувством Вы просыпаетесь?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
2
Ирина Григорьевна Инститорова
Виктория Николаевна Цуркан
Доброго ранку, Анно!
цитата:

Чи це образа не відпускає чи що?

Вважаю, що думки про образу на порожньому місці не з'являються. Не ревнощі, не жага до помсти, не жаль... ОБРАЗА(!) Можливо, ще сум з приводу того, що тоді сталося.
цитата:

Я не страждала з приводу розриву. Було неприємно,що він так зробив.

З Ваших слів можна зрозуміти, що образа - якщо вона дійсно була - залишилась в середині Вас. Тобто вона була пригнічена і затиснута. Справа в тому, що кожна емоція є нічим іншим, як процесом протікання в організмі енергії, якій свідомість надає певне значення. Коли течію цієї енергії людина зупиняє, вона капсулюється в тілі... в очікуванні моменту, щоби вийти назовні або нагадати про себе у вигляді якихось симптомів.

Ймовірно, що останнім часом та образа нагадує про себе у ві сні. Отже, її потрібно дістати, прожити, виразити символічно тому хлопцю і відпустити ситуацію. Зверніться до психолога особисто. Можна онлайн. Він обов'язково Вам допоможе.

👍 радити психолога:

07-09-2022 09:56:44Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 324949 для Ирина Григорьевна Инститорова

Давно. То кожен день сниться, то з перервами. В снах стосунки не щасливі. Немає таких епізодів,що ми щаслива пара. Бувають сни в яких у нас наче був інтим( без еротичних картинок) просто як факт.
Мені здається,що зачепило мене те,що він розповів всім друзям, що я така "недотрога" не задовольняю його потреби. Хоча сам був дуже сором'язливий зі мною. Зараз пишу про це і смішно, що такі дитячі моменти мають на мене вплив зараз.

Виберіть психолога для консультування з приводу розриву відносин, розлучення

07-09-2022 10:00:54Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 324952 для Владимир Анатольевич Тарасенко

Я відчувала себе тоді пригніченою не через розрив, а через те ,що всі за моєю спиною мене обговорюють. А мені в очі не сказав ніхто нічого. + такі розмови нав'язували думку про те що я не така як всі. Ровесники активно починали сексуальне життя, а я ні.
Зараз я розумію,що зробила все правильно, а тоді....


психолог онлайн
3
Ірина Абрамчук
Наталия Горская
Виктория Николаевна Цуркан
Что в Вашей жизни за эти годы повторяется, похоже на ту ситуацию?
Ситуация в которой Вы переживаете себя подобным образом?
В которой есть стыд\неловкость, возможно предательство?

👍 радити психолога:

07-09-2022 10:57:13Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 324964 для Ирина Григорьевна Инститорова

Я дуже залежна від думки оточуючих.Нерішучв. Намагаюсь зараз з цим працювати і вирішила ,що є зв'язок між цією ситуацією і моїм станом сьогодні.


психолог онлайн
1
Ольга Владимировна Паничева
Добридень, Анно.

Враховуючи те що дана ситуація була дуже давно, таке питання які у вас стосунки з чоловіком?
На мою думку, у Вас спрацював якийсь механізм що змушує прокручувати знову та знову стару образу. Що саме зараз відбувається в Вашому житті?

Між тим краще прийти на індивідуальну консультацію до психолога. Просто зараз Ваші сни показують, що Ви готові або вже зможете пропрацювати всі Ваші страхи та образи. Як я думаю Ви підсвідомо прагнете покращити свій психоемоційний стан. Це певний розвиток.

Тобто Анно настав час покращити своє життя, а для цього потрібно залишити в минулому всі образи та проблеми. Вдачі Вам.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
1
Оксана Юрьевна Селезнева
цитата:

Я дуже залежна від думки оточуючих.Нерішучв. Намагаюсь зараз з цим працювати і вирішила ,що є зв'язок між цією ситуацією і моїм станом сьогодні.

Сны - это образы, метафоры. Т.к. прошло много времени с описываемого события, я бы смотрела на Ваши сны как на метафоры. Попробуйте записывать события дня перед и после сна, если удастся вспомнить. Возможно происходит, что-то эмоционально похожее на те события. Кроме того, работая с со своей зависимостью, Вы одновременно повышаете свою чувствительность к таким эпизодам.
Как вам моя гипотеза?

👍 радити психолога:

07-09-2022 13:05:31Доповнення від автора

↩ Реакція на відповідь № 324979 для Ирина Григорьевна Инститорова

Спробую. Вчора був дуже спокійний день, а сон сьогодні знову з ним наснився.


психолог онлайн
2
Владимир Анатольевич Тарасенко
Наталия Горская
Добрый день,Анна!
После какого события Вы стали видеть эти сны? Произошло что-то очень похожее ( по эмоциям) на ситуацию с парнем. Кто-то обсуждал Вас за вашей спиной? С Вами не поговорили открыто? Вы почувствовали себя какой-то не такой?
Эти чувства могли поднять старые воспоминания, непрожитые обиды. Сны возвращают Вас в прошлое, чтобы перепрожить все эти негативные эмоции.

👍 радити психолога:


психолог онлайн
А що б Ви хотіли зробити з тією ситуацією, якщо б тоді мали більше впевненості в собі?

Я також припускаю, що ці сни включилися певними обставинами вашого теперішнього життя, можливо хтось згадував про шкільне кохання, або Ви зустріли когось зі школи, або якщо Ви зараз працюєте з цією темою, як Ви пишете.

Але важливо зрозуміти що Ви можете тепер, чого не могли тоді.

Щодо хлопця, ваш внутрішній голос підказав Вам вже в такому юному віці, що хлопець не вартий вашої уваги.
Що тепер з вашою впевненістю в собі, хто за цей час на неї впливав?
Що заважає зараз слухати свій внутрішній голос, надавати йому більше прав, ніж іншим голосам у вашому житті?

👍 радити психолога:


психолог онлайн
Добрий день, Анно.
В минулому хлопець не зміг отримати від вас задоволення, образився і виставив вас на загальний суд.
Схоже, те саме відбувається тут і зараз: ви відкрилися психологам та відвідувачам сайту (ВСІМ), розповіли свій сон, інтимні подробиці колишніх стосунків. Ви маєте сон, що повторюється. Можливо, в вашому житті повторюється і сценарій: хтось про когось говорить за спиною, але не може прямо обговорити те, що відбувається в стосунках.
Чи вмієте ви бути відвертою і обговорювати проблеми віч-на-віч? Чи звертаєте ви увагу на потреби свого тіла? Чи є можливість «торкатися» питань задоволення, насолоди?

Хлопець із минулого у снах може вказувати, що зараз розгортається ситуація, де ви йдете проти своїх бажань та погоджуєтесь терпіти те, що вам не подобається. І це повторюється і повторюється.

Ви пишите, що вам нестерпно, якщо люди вас вважатимуть «не такою, як усі». Чи може бути так, що ви готові бути нещасною, аби уникнути людського засудження?

Можливо, сон мотивує вас дозволити людям думати і говорити про вас що завгодно, дозволити собі відрізнятися від інших. Може, настав час відкрити ВСІМ щось важливе про себе, набратися сміливості пред'явити світові свою унікальність, свої таланти та здібності.

👍 радити психолога:

Щоб запитати або відповісти, авторизируйтесь або пройдіть реєстрацію!
Автор питання не дозволив його обговорення. Заборона стосується порад від нефахівців. Відкриті для коментарів питання - тут.

Наші психологи

Схожі онлайн консультації

Психологічний аналіз творів
Сквозь снег (2013)
фільмСквозь снег (2013) теми: відносини отношения сепарация
«Острые козырьки» (Peaky Blinders)
фільм«Острые козырьки» (Peaky Blinders) теми: влада авторитет вибір

Рекомендуємо

Жизнь после разрыва отношений Жизнь после разрыва отношений

Процесс проживания тяжелого расставания или потери, проходит через определенные этапы, которые закономерно следуют один за другим.

Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят? Разрыв с партнером. Что это и с чем его едят?

Проживание разрыва с любимым человеком ВСЕГДА проходит по одному и тому же сценарию. Стадии расставания и как их пережить. Завершение отношений – один из видов потерь.

Развод: между травмой и надеждой Развод: между травмой и надеждой

Расставание – это не только судьба детей, родители которых разводятся. Расставание определяет ход развития каждого человека...

Вас бросил муж? И слава богу! Вас бросил муж? И слава богу!

Ответьте на вопрос: «Для чего мне нужен муж?». Выпишите все ответы в столбик так, чтобы справа осталось место. Как только ответы на этот вопрос закончатся...

Когда нужно отпустить любовь Когда нужно отпустить любовь

Что делать, если любимый/ая ушел/ла? Как отпустить человека, которого любишь из своей жизни? С чего начать, чтобы помочь себе пережить расставание?

qr