У Психолога
Авторизация
Запомнить на месяц
Регистрация Забыли пароль?


дратує наявність колишньої дружини в житті чоловіка

У Психолога » Вопрос психологу онлайн (бесплатно) » Семейная психология » дратує наявність колишньої дружини в житті чоловіка
Я і мій чоловік одружені майже рік. До цього ми рік зустрічалися. В нього є дитина від попередніх стосунків. В мене також був попередній шлюб. Але мене дуже дратує присутність його колишньої дружини в нашому житті. Логічно я розумію, що дитині лише 6 років і батьки немають іншого вибору, як періодично спілкуватися. Але моя емоційна частина дуже дратується, коли я думаю, що ця людина буде присутня в нашому житті іще Н кількість років. Як мені позбавитися цього роздратування? Роздратування підсилюють моменти, коли, наприклад, мій чоловік і я дивимося кіно і в 10 годин вечора від неї приходить смс відповідь на питання, яке їй задали в 2 години дня. І замість провести час разом він відповідає матері дитини, щоби не забути відповісти вранці. Хоча при цьому говорить, що я в нього на першому місці. Це лише один приклад. З дитиною в мене стосунки дуже дружні. Як прийняти ситуацію, що колишня дружина буде в нашому житті певну кількість років? До речі, з батьком своєї дитини я спілкуюся тільки через дитину.
Вопрос от: ; Возраст: 36

Подберите семейного психолога онлайн или в городах Украины.


психолог онлайн
2
Владимир Анатольевич Тарасенко
Наталия Горская
Вітаю. Ви питаєте «Як прийняти ситуацію, що колишня дружина буде в нашому житті певну кількість років?», «Як мені позбавитися цього роздратування?»
Роздратування вказує, що порушуються кордони вашої пари. Колишня дружина втручається у ваш простір тоді, коли їй заманеться. Це нормальна реакція на раптове та небажане вторгнення.
За вашим роздратуванням може також бути ревність - сигнал про те, що стосунки під загрозою. Потрібно розбиратися, чому ви так відчуваєте. Тут можуть бути як обґрунтовані, так і не обґрунтовані страхи. Поміркуйте, чому ви невпевнені, що стосунки стабільні і їм нічого не загрожує? Чи помічали ви за своїм чоловіком якісь реакції, які визивають у вас підозру і невпевненість? Чи був у минулому досвід, що вас обманювали чоловіки? Чи може у батьківський родині ви бачили зраду?
Також можна припусти, що за роздратуванням присутня якась незадоволена потреба, наприклад, чоловік приділяє вам недостатньо уваги, ви хотіли б більше часу проводити разом, вам не вистачає його ніжності, душевних розмов або він не так реагує на ваші прохання, як вам би хотілося? То ці всі питання потрібно виносити у вигляді прохань до чоловіка, щоб він знав, чого саме вам не вистачає у стосунках з ним.
Треба досліджувати також, що ще, крім колишньої дружини, вас не задовольняє у стосунках з чоловіком?
Увага до повідомлень колишньої дружини може вказувати на почуття провини у вашого чоловіка. І тут підказкою може бути – як він розлучився, за яких причин, хто був ініціатором розриву шлюбу? Якщо це провина, то він буде намагатися спокутувати провину, і це може проявлятися в надмірній увазі до прохань колишньої.
Що вам при цьому робити? Так, колишня буде з вами майже усе наступне життя. Це умови вашого шлюбу. На жаль, не всі, хто вступає у шлюб з розлученим партнером, усвідомлюють, що одружуються зі всіма колишніми партнерами та дітьми від попередніх шлюбів. Тут допоможе обговорення і чітка домовленність з чоловіком про кордони вашої пари: скільки часу і в якому форматі припустимо для вас обох приділяти колишнім партнерам.
Потрібно розбиратися з вашою самоцінністю і домовлятися з партнером про комфорт у вашій парі: що ви можете витримувати, а що для вас зовсім нестерпно, які дії партнера ні в якому разі неприпустимі. Це складно і може зайняти деякий час, але якщо ви обидва настроєні на збереження відносин, то вам це вдасться. Головне озвучувати свої потреби, просити, пояснювати, чому для вас це важливо і як це вплине на ваше самопочуття, на стосунки з чоловіком, що він хорошого отримає, якщо буде дотримуватися ваших прохань. Чоловік повинен розуміти заради чого він змінюється.

Відредаговано автором 21-02-2023 22:21:40


👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Доброго ранку!
цитата:

мене дуже дратує присутність його колишньої дружини в нашому житті.

Якщо є проблема - а це дійсно проблема - то її потрібно вирішувати. І шукати для цього ефективні і прийнятні способи. Проте спочатку варто дослідити, чим ця проблема спричинена? Наскількі її чинники об'єктивні? Щодо цього, Ви як вважаєте?
цитата:

моя емоційна частина дуже дратується, коли я думаю, що ця людина буде присутня в нашому житті іще Н кількість років.

Отже, помітно, як розумом Ви ситуацію приймаєте, однак емоції вирують і не дають розлабитись. Не дають отримувати задоволення від стосунків і життя в цілому. Тобто Ваші сподівання не виправдовуються.
З того прикладу, що навели
цитата:

мій чоловік і я дивимося кіно і в 10 годин вечора від неї приходить смс відповідь на питання, яке їй задали в 2 години дня. І замість провести час разом він відповідає матері дитини, щоби не забути відповісти вранці.

, можна припустити - чоловік поводить себе не так, як би Вам було приємно. Він міг відключити телефон з вечора до ранку. І тим самим захистити ваш спільний емоційний простір.
Мне цікавить, як Ви відреагували в тій ситуації? Чи була розмова з чоловіком? Можливо, Ви донесли йому свої почуття і своє бачення вирішення складнощів?
А якщо ні, то що Вас зупиняє?

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Доброго дня.
Що дасть вам відчуття, що ви цінні для вашого чоловіка?

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Можете написать, что конкретно вас не нравится в общении с бывшей женой вашего мужа?
Как бы вы хотели, чтобы это общение выглядело?
Какие чувства вызывает их общение? Что стоит за раздражением, каике еще переживания?
Что вам не нравится в поведении мужа в данной ситуации?
Какой возраст вашего ребенка?
Почему общаетесь с БМ через ребенка?
Какие отношения у мужа с вашим ребенком?

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
1
Павел Леонидович Басанский
Можна припустити, що Ви не впевнені, що важливі для чоловіка більше, ніж колишня дружина.
Тоді будь яка його зміна поведінки нічого не вирішить, оскільки ваша невпевненість в собі знайде, за що "зачіпитись ", щоб знову нагадати про себе.
Коли Ви будете відчувати все це інакше, то Вам буде байдуже, о котрій він відповідає на смс.
Ви будете просто знати, що це не має значення.
Поки що, в кожному його вчинку Ви шукаєте підтвердження щодо своєї значимості для нього.

Щодо "спілкуюсь з колишнім через дитину "- це негативно впливає на дитину, і загалом нечесно щодо дитини.
Адже двоє дорослих створили стосунки, які не змогли втримати, і навіть не можуть розійшовшись, вести себе як дорослі, а дитина має витримувати те, до чого її психика ще не дозріла.
Дорослі мають навчитись спілкуватись, щоб дитині не приносити додаткових емоціональних проблем, на подолання яких у неї ще не вироблені механізми.
Це все одно, що народити дитину, і сказати їй , наприклад, років в 7- не можу тебе забезпечити, вибач, давай сам заробляй.

👍 рекоммендовать:


психолог онлайн
Ревнощі - це завжди проблема самоцінності, якої явно недостатньо.
Корені цього - в дитинстві, коли не вистачало визнання Вашої цінності від батьків.
Тобто психологічне застрягання в дитинстві заважає Вам будувати дорослі стосунки з чоловіком.
Впоратись з цим можна на терапії з психологом, самотужки - ні.
цитата:

До речі, з батьком своєї дитини я спілкуюся тільки через дитину.

І Ви вважаєте це правильним? А чи не забагато відповідальності Ви покладаєте на свою дитину - бути посередником між батьками? Задля того народжували, щоб вона звикала то тягара, який 100% не її?

👍 рекоммендовать:

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Советы посетителей

Ещё нет комментариев. Вы можете быть первым, кто предложит автору какой-либо совет.

Чтобы прокомментировать, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!

Наши психологи

Похожие онлайн консультации

Психологический анализ произведений

Рекоммендуем

Семейные отношения рушатся – что делать? Семейные отношения рушатся – что делать?

Что предпринять, если члены семьи почувствовали: в семейной жизни появились проблемы? Нужно иметь в виду, что за создание конфликтной ситуации несут ответственность оба супруга...

Кризисы в отношениях супружеской пары Кризисы в отношениях супружеской пары

Психолог о кризисных периодах в отношениях семейной пары на разных годах совместной жизни...

Семейный бюджет – диагностика отношений Семейный бюджет – диагностика отношений

Ведение и обсуждение общего семейного бюджета открывает и поднимает много скрытых, неочевидных тем и вопросов. Способ организация и ведения семейного бюджета - является хорошей проекцией отношений...

Сiмейнi кризи Сiмейнi кризи

Що таке сiмейнi кризи, чому викають, як їх долати? За якими симптомами можна визначити, що сiм'я вступає у кризу? Чи можна за поведiнкою дiтей визначити чи є в сiм'ї проблеми? Сiмейне життя проходить певнi етапи. Психолог радить.

Милые бранятся только тешатся? Милые бранятся только тешатся?

Какие бывают виды конфликтов в семье и как из них выйти. Конфликт норм или конфликт идентификации. Конфликт власти. Конфликт садомазохистский

Научитесь жить своей жизнью Научитесь жить своей жизнью

Случается так, что в свои 20-30 лет молодая женщина или мужчина чувствует себя ответственным за родителей и за своих меньших братьев, сестер.

qr