У Психолога
Авторизація
Запам'ятати на місяць
Реєстрація Забули пароль?


Як врятувати шлюб після зради

Вісім років у шлюбі. Кохаю свого чоловіка. Маємо дитину.
Почала спілкуватись з іншим чоловіком. Просто спілкувались, сприймала його як друга, не більше. Через якийсь час він почав виявляти різні знаки уваги, які виходили за межі поняття дружби. В період нашого спілкування мені подобалось саме спілкування, не більше. Жодних почуттів до цієї людини немає і не було. Подобалось лише те як він писав про своє ставлення до мене. Завжди знала, що кохаю свого чоловіка і хочу бути тільки з ним і ні з ким іншим.
Через якийсь проміжок часу він поцілував мене. Мені було жахливо неприємно і соромно за те що я допустила це. Але з незрозумілих для мене самої причин, я не припинила цього. І продовжила спілкування (переписка онлайн). Намагалася мінімізувати зустрічі. І у мене це виходило. Але якось, не можу навіть собі пояснити причини цього вчинку, я прийшла до нього і дозволила себе цілувати. Я ніколи не хотіла займатися з ним сексом, він не викликає у мене такого бажання. Але так сталося, що він таки почав процес заняття сексом. Відразу ж на початку, до мене прийшло усвідомлення катастрофічності ситуації і я припинила це і пішла геть. Потім не знала, як позбавитись від цієї людини, та ще й так щоб чоловік не дізнався про зраду. Почала робити нові і нові дурниці замість того, щоб просто поговорити і закінчити усе.
Чоловік таки дізнався. Це привело мене до тями, але було уже пізно.
Дуже кохаю свого чоловіка і знаю, що і він кохаєш мене. Чесно усе йому розповіла. Розкаялась. Люблю його сильніше ніж навіть на початку наших стосунків. Хочу зберегти шлюб, а головне кохання. Не розумію навіщо взагалі таке зробила, адже ні почуттів, ні пристрасті не було.
Вопрос от: ; Возраст: 34

Знайдіть психолога в Україні: психолог Київ, психолог Дніпро, психолог Одеса, психолог Харків, психолог Львів та інші регіони України або онлайн.


психолог онлайн
Яна, доброго дня.
Які наразі відносини у вас з вашим чоловіком? Якої б допомоги хотіли отримати від психологів?

👍 рекоммендовать:

07-08-2020 13:45:45Дополнение от автора
Чоловік сказав, що хоче зберегти родину, що любить мене як і раніше. Залишився зі мною. Стосунки приблизно такі - день усе добре, він обіймає і цілує мене. Каже, що любить. Але наступного дня він починає запитувати як я могла це зробити, не вірить, що люблю його. Сваримось. Я постійно боюсь, що він покине мене. Не можу без нього зовсім. Хочу врятувати шлюб. Чоловік часто запитує чому я так вчинила? А я не знаю що відповісти. Тому що дійсно не розумію чому? Я ж такого ніколи не хотіла. Відчуваю, що нам потрібна допомога. Хотіла б допомоги у порятунку наших стосунків


психолог онлайн
Добрый день!
Вы говорите, что оба хотите спасти брак и Вам сложно понять, как это произошло. Не вините себя. Вы не испытывали чувств к тому человеку, а это был скорее физический контакт и то, он был Вами прерван. Если Вам сложно, то обратитесь индивидуально, чтобы разобраться с причинами

👍 рекоммендовать:

Виберіть психолога для консультування з приводу переживання невірності в стосунках, зради близьких людей вцілому

07-08-2020 13:59:09Дополнение от автора
Почуття провини позбавитись дуже важко, адже я таки допустила усе це протягом довгого часу. А фізичний контакт, хоч і було перервано на початку, але ж він усе ж відбувся.

07-08-2020 14:02:28Дополнение от автора
Насправді мені дуже хочеться допомоги спеціаліста. Так щоб ми прийшли з чоловіком і поговорили про усе. І нам допомогли вирішити усе і залишитись разом. Я розумію, що йому потрібен час, щоб усвідомити, пробачити і можливо знову повірити мені. Хочеться зрозуміти, що робити саме зараз, щоб не нашкодити ще більше


психолог онлайн
Яна, найкращим варіантом буде обрати спеціаліста психолога і очно разом з чоловіком прийти на консультацію.
Так би мовити перезавантажити відносини.
Головне ваше спільне бажання! Якщо почуття, бажання бути разом є ,то все можна подолати, пережити і пройти.
Ви дуже щиро пишете про кохання до чоловіка, цінність вашої родини.
Переконана ви подолєте це випробування, щиро бажаю успіху вам!

👍 рекоммендовать:

07-08-2020 14:55:42Дополнение от автора
Дякую. Я дуже на це сподіваюсь.


психолог онлайн
Доброго дня! З описаної ситуації розумію, що зараз у Вас є багато переживань з приводу відносин з чоловіком. Що Ви готові зробити сьогодні для покращення ваших стосунків?
Також хочеться сказати, що чоловік переживає травматичну ситуацію зараз, тому і поведінка його змінюється щодня. Раджу звернутись до фахівця для парного консультування. Успіхів Вам!

👍 рекоммендовать:

07-08-2020 18:38:00Дополнение от автора
Дякую за Ваш коментар. Для покращення наших стосунків я готова зробити абсолютно усе. Я пішла з роботи. Обірвала будь-які контакти з минулим. Відповідаю на усі питання чесно, як би важко не було. Весь час намагаюся показати як сильно кохаю чоловіка. В ті моменти, коли він каже, що любить мене, щастя моєму немає меж. Я відчуваю таку повагу до нього, такий захват його мужністю. Якби він тільки погодився на спілкування з психологом.

01-09-2020 12:59:16Дополнение от автора
Благаю про допомогу. Знаходжуся в повному відчаї. Чоловік сказав, що все обдумав і більше не кохає мене. Залишається зі мною тільки через дитину. Мені здається, що остання моя надія це допомога психолога. Але він категорично проти. Порадьте, будь-ласка, як вмовити звернутись до психолога


психолог онлайн
Спробуйте самостійно звернутися до психологів, вам також потрібна допомога і підтримка!
Також важливо по іншому подивитися на ситуацію, знизити градус напруги, для себе визначити які шляхи розвитку подій можливі і що ви можете і маєте робити далі.

👍 рекоммендовать:

01-09-2020 15:59:17Дополнение от автора
Я весь час прошу пробачити, каюсь, прошу про шанс, запитую, що можу зробити для виправлення ситуації. Усе наче налагоджувалось, а потім він віддалився і сказав не чіпати його деякий час. Він сам усе переживе. Я старалась не чіпати, але усе ж не стрималась і запитала. І от ... Тепер він каже, що почуття до мене зникли і назад не повернуться

01-09-2020 15:59:54Дополнение от автора
Що можна зробити? Як знизити градус напруги?

01-09-2020 16:20:20Дополнение от автора
Це так страшно, почути такі слова від коханої людини. Відчай і страх втратити його такий сильний, що зовсім не дає думати і щось робити. Можу тільки плакати постійно. Скажіть, чи це взагалі можливо, після такого вчинку повернути кохання?


психолог онлайн
Можливо вашому чоловіку треба час..
Звісно краще було б відвідати психолога, але змусити когось неможливо, і не потрібно якщо людина не хоче.
Треба по перше вам заспокоїтися і самій не піднімати градус напруги.

"Я весь час прошу пробачити, каюсь, прошу про шанс, запитую, що можу зробити для виправлення ситуації"- якщо ви постійно цю тему підіймаєте, то напруга буде.

Тому візьміть себе в руки, заспокойся, не піднімайте цю тему постійно, дайте трохи часу чоловіку
І зверніться до психолога, вам це дійсно треба!

👍 рекоммендовать:

01-09-2020 17:24:57Дополнение от автора
Дякую Вам. Я намагаюсь тримати себе в руках, але це так тяжко. Хочеться усе виправити тут і зараз. Це щось страшне. Я уже дійсно в стані напівбожевілля


психолог онлайн
Очень важно, чтобы Вы сами себя простили, потому что это нельзя назвать той изменой, за которую Вы себя корите. Вам действительно лучше обратиться к специалисту, чтобы разобраться с этим. У Вас может быть чувство вины само по себе, а эта ситуация его просто усилила

👍 рекоммендовать:

01-09-2020 18:44:20Дополнение от автора
Я не можу собі пробачити. Не розумію як взагалі могла таке зробити. Докори сумління такі страшні. Хоча я розумію, що моя зрада вона скоріше віртуальна ніж реальна. Це переписка, навіть не реальна. Я якимось чином перенесла якості свого чоловіка на іншу людину. І уявила, що переписуюсь з чоловіком(у нас таке було на початку стосунків). А власне реальних зустрічей з іншим було 20-22 за 5 місяців. І це тривало максимум по 40 хвилин (30 з яких ми просто йшли з роботи до зупинки). Так одна з цих зустрічей була у нього вдома і призвела до фізичної зради. Але ж я припинила відразу. Весь час думаю, що я чоловіку усе б пробачила, тому що кохаю його безмежно


психолог онлайн
Вы очень ответственный человек и поэтому испытываете такое сильное чувство вины. Если Вам сложно, то обратитесь индивидуально, чтобы разобраться. Возможно, что Вы воспитывались в такой семье, где были строгие правила и Вы с детства переполнены виной, а это просто перенесли на отношения с мужем.

👍 рекоммендовать:

02-09-2020 09:21:47Дополнение от автора
Це дійсно так. Я завжди стараюсь бути для нього зручною, безпроблемною, намагаюсь нічого ніколи не просити, боюсь зробити щось не так. І от добоялась. Знищила найважливіше. Але ж є випадки, коли можна усе побудувати знову.


психолог онлайн
Вы очень много всего на себя взвалили и теперь это дает о себе знать. Свое недовольство, злость и обиды желательно выражать сразу, а не держать в себе, потому что они найдут выход, но уже со временем и по другому.

👍 рекоммендовать:

02-09-2020 13:44:02Дополнение от автора
Так і вийшло мабуть. Ніколи не могла подумати, що усе так повернеться

Чтобы спросить или ответить, авторизируйтесь или пройдите регистрацию!
Автор вопроса не разрешил его обсуждение. Запрет касается советов от неспециалистов. Открытые для комментирования вопросы - тут.

Наші психологи

Похожие онлайн консультации

22-06-2020 Измена
Психологічний аналіз творів
Куклы
фільмКуклы теми: кохання любовь депрессия
Пекло
фільмПекло теми: ідеалізація изоляция шизоидность
Аутсайдер
книгаАутсайдер теми: порушення ідентичності беспомощность социальная изоляция

Рекомендуємо

Психология измены Психология измены

Советы психолога парам, переживающим супружескую измену. Поиск отношений на стороне, по-видимому, один из самых простых и доступных в современной жизни способов самоутвердиться. Поисками приключений люди пытаются реализовать основную потребность..

Предательство: девятый круг ада Предательство: девятый круг ада

Предательство – оборотная сторона преданности. Преднамеренное причинение вреда (морального, материального), доверившемуся тебе человеку ...

Как пережить измену Как пережить измену

Как пережить измену мужа или жены? Как простить измену любимому человеку и прощать ли? Нужно простить или хочу простить измену? Очень часто в этот период теряется доверие к партнеру...

Вас предали? это прекрасно! Вас предали? это прекрасно!

Практически каждый из нас может сказать, что его хоть раз, но предавали… Но так ли уж страшен этот феномен, и что такое вообще предательство? Итак, Вас предали. Поздравляю! Это отличный повод стать лучше! Для этого необходимо сделать три шага.

Муж ушел к другой. Как вернуть? Муж ушел к другой. Как вернуть?

Хотите ли вы именно этого? Давайте проведём мысленный эксперимент. Представьте себе идеальное разрешение нынешней ситуации. Что вы видите в этом идеальном образе будущего – вернувшегося мужа, или что всё стало как было раньше?

Несколько слов о предательстве Несколько слов о предательстве

Каждого из нас хоть раз в жизни предавали, по крайней мере, мы так думаем. Это может быть близкий,  родной человек, может быть просто знакомый, иногда это мы сами или  можно просто себя почувствовать преданным...

qr